Pahor bi obdržal Miklavčiča

Foto: Žurnal24 Mandat Boruta Miklavčiča je odvisen od njegovega zdravja. (Foto: Nace Novak)
Premier Borut Pahor si želi, da bi minister za zdravje Borut Miklavčič to funkcijo opravljal do konca mandata, saj minister za zdravje po besedah premierja svoje delo opravlja profesionalno in predano.
Oglej si celoten članek

Borut Pahor je ob današnji slovesni predaji novega linearnega pospeševalnika na onkološkem inštitutu o prihodnosti ministra za zdravje Boruta Miklavčiča pojasnil, da bi le zaradi zdravja z žalostjo sprejel morebiten Miklavčičev odstop.  

"Minister Miklavčič odlično opravlja svoje delo, več kot predano in profesionalno. Ni zdravnik, je menedžer z izkušnjami, potrebnim potrpljenjem in z jasno vizijo, kaj želi doseči," je dejal premier.

Odločalo bo zdravje
Minister za zdravje pa je pojasnil, da je ključni faktor pri vprašanju, kako dolgo bo še minister, njegovo psihično in fizično zdravstveno stanje. "To bo odločalo," je dejal. Njegovi glavni načrti v vlogi ministra pa ostajajo zakon o zdravstveni dejavnosti, zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju ter investiciji v Slovenj Gradcu in Celju. "Jutri sem v Brežicah, tako da je nalog dovolj," je dejal.

Dela le nekaj ur dnevno
Kot je znano, so Miklavčiča 13. avgusta med dopustovanjem na hrvaški obali hospitalizirali v šibeniško bolnišnico zaradi možganske kapi. Dva dni kasneje, ko se je njegovo stanje izboljšalo, so ga premestili v ljubljanski UKC, kjer je ostal na zdravljenju do 28. avgusta. Po vrnitvi na delo je Miklavčič ministrske naloge sprva opravljal le nekaj ur dnevno. Tedaj je tudi napovedal, da če ne bo telesno sposoben v kratkem času spet delati po 12 ur dnevno, bo ponudil svoj odstop.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.