Slovenija
4 ogledov

Pahor bi obdržal Miklavčiča

Mandat Boruta Miklavčiča je odvisen od njegovega zdravja. (Foto: Nace Novak) Žurnal24 main
Premier Borut Pahor si želi, da bi minister za zdravje Borut Miklavčič to funkcijo opravljal do konca mandata, saj minister za zdravje po besedah premierja svoje delo opravlja profesionalno in predano.

Borut Pahor je ob današnji slovesni predaji novega linearnega pospeševalnika na onkološkem inštitutu o prihodnosti ministra za zdravje Boruta Miklavčiča pojasnil, da bi le zaradi zdravja z žalostjo sprejel morebiten Miklavčičev odstop.  

"Minister Miklavčič odlično opravlja svoje delo, več kot predano in profesionalno. Ni zdravnik, je menedžer z izkušnjami, potrebnim potrpljenjem in z jasno vizijo, kaj želi doseči," je dejal premier.

Odločalo bo zdravje
Minister za zdravje pa je pojasnil, da je ključni faktor pri vprašanju, kako dolgo bo še minister, njegovo psihično in fizično zdravstveno stanje. "To bo odločalo," je dejal. Njegovi glavni načrti v vlogi ministra pa ostajajo zakon o zdravstveni dejavnosti, zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju ter investiciji v Slovenj Gradcu in Celju. "Jutri sem v Brežicah, tako da je nalog dovolj," je dejal.

Dela le nekaj ur dnevno
Kot je znano, so Miklavčiča 13. avgusta med dopustovanjem na hrvaški obali hospitalizirali v šibeniško bolnišnico zaradi možganske kapi. Dva dni kasneje, ko se je njegovo stanje izboljšalo, so ga premestili v ljubljanski UKC, kjer je ostal na zdravljenju do 28. avgusta. Po vrnitvi na delo je Miklavčič ministrske naloge sprva opravljal le nekaj ur dnevno. Tedaj je tudi napovedal, da če ne bo telesno sposoben v kratkem času spet delati po 12 ur dnevno, bo ponudil svoj odstop.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.