Pahor dobil dve košarici

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slavnostno kosilo predsednika Boruta Pahorja. Dva pomembna gosta udeležbo odpovedala.
Oglej si celoten članek

Madžarski predsednik Janos Ader je odpovedal udeležbo na slovesnem kosilu, ki ga bo za predsednike sosednjih držav danes na Brdu pri Kranju gostil predsednik republike Borut Pahor, so novinarjem danes povedali v Pahorjevem uradu. V Slovenijo zaradi bolezni v družini ne bo niti avstrijskega predsednika Alexandra Van der Bellna.

Razloga odpovedi obiska madžarskega predsednika v Pahorjevem uradu niso pojasnili, povedali so le, da se je ta teden opravičil, ker ga ne bo.

Danes naj bi na Brdo pri Kranju tako prišla le italijanski predsednik Sergio Mattarella in hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Pahor bo svečano kosilo za predsednike sosednjih držav gostil ob začetku svojega drugega mandata. Sprva je bilo srečanje predvideno že 20. decembra, a so ga zaradi nujnih obveznosti avstrijskega predsednika preložili na januar.

Kot napovedujejo v uradu predsednika republike, bodo to neformalno srečanje izkoristili za utrditev dobrososedskih odnosov in medsebojnega sodelovanja med državami.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • ode
    12:26 14. Januar 2018.

    Se pravi, da je precej kavijarja, jastogov, šampanjca in viskija ostalo. Osebje Brda si je dobro omastilo brke.

  • 21:54 13. Januar 2018.

    Ni si sposodil denar za večerjo od JJ

  • 18:40 13. Januar 2018.

    Če sta Pahorja zavrnila Madžar in Avstrijc, bi pa povabil še Kosorjevo. Tako bi lahko na račun arbitraže skupaj pokosili …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.