Slovenija
10712 ogledov

Pahor dobil dve košarici

Borut Pahor Saša Despot
Slavnostno kosilo predsednika Boruta Pahorja. Dva pomembna gosta udeležbo odpovedala.

Madžarski predsednik Janos Ader je odpovedal udeležbo na slovesnem kosilu, ki ga bo za predsednike sosednjih držav danes na Brdu pri Kranju gostil predsednik republike Borut Pahor, so novinarjem danes povedali v Pahorjevem uradu. V Slovenijo zaradi bolezni v družini ne bo niti avstrijskega predsednika Alexandra Van der Bellna.

Razloga odpovedi obiska madžarskega predsednika v Pahorjevem uradu niso pojasnili, povedali so le, da se je ta teden opravičil, ker ga ne bo.

Danes naj bi na Brdo pri Kranju tako prišla le italijanski predsednik Sergio Mattarella in hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Pahor bo svečano kosilo za predsednike sosednjih držav gostil ob začetku svojega drugega mandata. Sprva je bilo srečanje predvideno že 20. decembra, a so ga zaradi nujnih obveznosti avstrijskega predsednika preložili na januar.

Kot napovedujejo v uradu predsednika republike, bodo to neformalno srečanje izkoristili za utrditev dobrososedskih odnosov in medsebojnega sodelovanja med državami.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • ode 12:26 14.januar 2018.

    Se pravi, da je precej kavijarja, jastogov, šampanjca in viskija ostalo. Osebje Brda si je dobro omastilo brke.

  • dragec 21:54 13.januar 2018.

    Ni si sposodil denar za večerjo od JJ

  • Pohujšanje 18:40 13.januar 2018.

    Če sta Pahorja zavrnila Madžar in Avstrijc, bi pa povabil še Kosorjevo. Tako bi lahko na račun arbitraže skupaj pokosili še hemendeks iz Pahorjevih jajc. Če jih še ima. Ta Pahor samo serje, ne vem kaj Slovenčki vidijo v tej ...prikaži več budali?? Samo škodo dela.

Sorodne novice