Pahor: Graditi na tistem, kar nas združuje

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Predsednik republike Borut Pahor je v odzivu na napoved Alenke Bratušek, da bo v ponedeljek uradno odstopila z mesta premierke, vnovič obljubil, da se bo potrudil, da zlasti v tem času gradimo na vsem tistem, kar nas združuje, in da se čim manj prepiramo o stvareh, ki nas razdvajajo.
Oglej si celoten članek

"Pri uspešnem premoščanju politične negotovosti sem dolžan prevzeti in nositi vso odgovornost, ki mi je naložena z ustavnimi pooblastili. Kot predsednik države pa sem se pripravljen zelo potruditi, da zlasti v tem času gradimo na vsem tistem, kar nas združuje in da se čim manj prepiramo o stvareh, ki nas razdvajajo. To štejem za svojo pomembno vlogo. Obljubljam, da se bom potrudil po svojih najboljših močeh. Prosim za vaše zaupanje. Upravičil ga bom v skupno dobro vseh nas," je v odzivu, ki so ga posredovali iz njegovega urada, zapisal predsednik republike Borut Pahor.

Zaradi aktualnih razmer v državi bo Pahor tudi skrajšal predvideni dvodnevni državniški obisk v Italiji, kamor sicer potuje v torek, na en dan.

DZ bo seznanjen v ponedeljek

Premierka Bratuškova je po današnjem sestanku s predsedniki treh koalicijskih strank napovedala, da bo v ponedeljek predsednika republike in predsednika DZ Janka Vebra obvestila o odstopu s funkcije predsednice vlade. Kot je dejala, so skupaj ugotovili, da bi bilo za Slovenijo najbolje, da bi bile predčasne parlamentarne volitve čim prej, torej še pred poletjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 12:10 4. Maj 2014.

    Graditi na tistem, kar nas združuje.<br />.............................................<br />Torej moramo začet graditi na revščini, to nam je skupno večini v tej …

  • 11:53 4. Maj 2014.

    Sposoben si samo za dela, ki si jih opravljal med volilno kampanijo; kidanje gnoja, asfaltiranje, kelnarjenje itd, itd.....Saj vidiš po …

  • 20:02 3. Maj 2014.

    Obljubljam, da se bom potrudil po svojih najboljših močeh. Prosim za vaše zaupanje. Upravičil ga bom v skupno dobro vseh …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.