Slovenija
21 ogledov

Pahor: Graditi na tistem, kar nas združuje

Alenka Bratušek Borut Pahor Saša Despot
Predsednik republike Borut Pahor je v odzivu na napoved Alenke Bratušek, da bo v ponedeljek uradno odstopila z mesta premierke, vnovič obljubil, da se bo potrudil, da zlasti v tem času gradimo na vsem tistem, kar nas združuje, in da se čim manj prepiramo o stvareh, ki nas razdvajajo.

"Pri uspešnem premoščanju politične negotovosti sem dolžan prevzeti in nositi vso odgovornost, ki mi je naložena z ustavnimi pooblastili. Kot predsednik države pa sem se pripravljen zelo potruditi, da zlasti v tem času gradimo na vsem tistem, kar nas združuje in da se čim manj prepiramo o stvareh, ki nas razdvajajo. To štejem za svojo pomembno vlogo. Obljubljam, da se bom potrudil po svojih najboljših močeh. Prosim za vaše zaupanje. Upravičil ga bom v skupno dobro vseh nas," je v odzivu, ki so ga posredovali iz njegovega urada, zapisal predsednik republike Borut Pahor.

Zaradi aktualnih razmer v državi bo Pahor tudi skrajšal predvideni dvodnevni državniški obisk v Italiji, kamor sicer potuje v torek, na en dan.

DZ bo seznanjen v ponedeljek

Premierka Bratuškova je po današnjem sestanku s predsedniki treh koalicijskih strank napovedala, da bo v ponedeljek predsednika republike in predsednika DZ Janka Vebra obvestila o odstopu s funkcije predsednice vlade. Kot je dejala, so skupaj ugotovili, da bi bilo za Slovenijo najbolje, da bi bile predčasne parlamentarne volitve čim prej, torej še pred poletjem.

Komentarjev 10
  • mirko 12:10 04.maj 2014.

    Graditi na tistem, kar nas združuje..............................................Torej moramo začet graditi na revščini, to nam je skupno večini v tej državi.

  • Senior 11:53 04.maj 2014.

    Sposoben si samo za dela, ki si jih opravljal med volilno kampanijo; kidanje gnoja, asfaltiranje, kelnarjenje itd, itd.....Saj vidiš po komentarjih, da te Slovenci ne maramo, razen SDS.

  • Bozidar.Frelih 20:02 03.maj 2014.

    Obljubljam, da se bom potrudil po svojih najboljših močeh. Prosim za vaše zaupanje. Upravičil ga bom v skupno dobro vseh nas," je v odzivu, ki so ga posredovali iz njegovega urada, zapisal predsednik republike Borut Pahor.Očitno se nam ...prikaži več spet obeta katastrofa. Nabavite hrano, vodo, konzerve, gorivo in baterije.Pahor bo spet v akciji ...