Pahor in SD z največ simpatijami

Foto: Facebook
Foto: Facebook
SD je tista stranka, ki ji trenutno zaupa največ Slovencev, kaže zadnja raziskava javnega mnenja. Pahor prehitel Türka tudi po priljubljenosti, Žerjav se umika na vrhuncu popularnosti.
Oglej si celoten članek

Če bi bile volitve to nedeljo, bi SD volilo 21 odstotkov vprašanih, je pokazala anketa, ki jo je za POP TV opravila agencija Ninamedia. Sledi Pozitivna Slovenija s 14 odstotki, tej pa SDS s 13,4 odstotka.

Vse ostale stranke so močno zadaj. Državljansko listo bi tako po anketi volilo 3,2 odstotka vprašanih, NSi in SLS po 2,6 odstotka, DeSUS pa 1,5 odstotka vprašanih.

Türk šele na četrtem mestu

Na lestvici priljubljenosti politikov je do zdaj prvo mesto zasedal predsednik republike Danilo Türk, zdaj pa ga je prihitel njegov tekmec v volilni kampanji za predsednika republike Borut Pahor, ki prihaja prav iz stranke SD.

Pahorju na lestvici sledijo evropski komisar Janez Potočnik, predsednik SLS Radovan Žerjav, ki je včeraj napovedal umik z vrha stranke pa se je v primerjavi z mesecem prej povzpel za eno mesto in je sedaj tretji. To je tudi najbolj priljubljen politik vladajoče koalicije. Dosedanji predsednik države Türk je četrti. Sledi vodja DL Gregor Virant, na sedmem mestu je Zoran Janković iz PS, premier Janez Janša je precej zadaj.

Ljudje so za drugačno koalicijo

V anketi so anketirane povprašali tudi za podporo morebitni koaliciji, ki bi jo sestavljale Pozitivna Slovenija, SD in Državljanska lista. Takšno koalicijo bi podprlo 42,7 odstotka vprašanih, zdajšnjo vladno koalicijo pa nekaj več kot 25 odstotkov vprašanih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 17:12 26. November 2012.

    Prosim, narod, glasujte za mene čeprav sem samo omejen, neodločen politikantski MISLEC, kajti : SLIKAJO SE NEKI NOVI HORIZONTI NAŠE …

  • 11:09 26. November 2012.

    ravno predsedniška funkcija mu je pisana nakozo, saj v nasem sistemu nima izvrsilne pac pa moralno dolznost miriti in usmerjati …

  • 09:20 26. November 2012.

    No, barbika bo verjetno začutil slast predsednika republike. Skrbi me, kaj bomo delali, ko bo Janša spravil Barbiko v obup, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.