Slovenija
29 ogledov

Pahor in SD z največ simpatijami

Pahor dela na ranču Facebook
SD je tista stranka, ki ji trenutno zaupa največ Slovencev, kaže zadnja raziskava javnega mnenja. Pahor prehitel Türka tudi po priljubljenosti, Žerjav se umika na vrhuncu popularnosti.

Če bi bile volitve to nedeljo, bi SD volilo 21 odstotkov vprašanih, je pokazala anketa, ki jo je za POP TV opravila agencija Ninamedia. Sledi Pozitivna Slovenija s 14 odstotki, tej pa SDS s 13,4 odstotka.

Vse ostale stranke so močno zadaj. Državljansko listo bi tako po anketi volilo 3,2 odstotka vprašanih, NSi in SLS po 2,6 odstotka, DeSUS pa 1,5 odstotka vprašanih.

Türk šele na četrtem mestu

Na lestvici priljubljenosti politikov je do zdaj prvo mesto zasedal predsednik republike Danilo Türk, zdaj pa ga je prihitel njegov tekmec v volilni kampanji za predsednika republike Borut Pahor, ki prihaja prav iz stranke SD.

Pahorju na lestvici sledijo evropski komisar Janez Potočnik, predsednik SLS Radovan Žerjav, ki je včeraj napovedal umik z vrha stranke pa se je v primerjavi z mesecem prej povzpel za eno mesto in je sedaj tretji. To je tudi najbolj priljubljen politik vladajoče koalicije. Dosedanji predsednik države Türk je četrti. Sledi vodja DL Gregor Virant, na sedmem mestu je Zoran Janković iz PS, premier Janez Janša je precej zadaj.

Ljudje so za drugačno koalicijo

V anketi so anketirane povprašali tudi za podporo morebitni koaliciji, ki bi jo sestavljale Pozitivna Slovenija, SD in Državljanska lista. Takšno koalicijo bi podprlo 42,7 odstotka vprašanih, zdajšnjo vladno koalicijo pa nekaj več kot 25 odstotkov vprašanih.

Komentarjev 6
  • Jo Mus 17:12 26.november 2012.

    Prosim, narod, glasujte za mene čeprav sem samo omejen, neodločen politikantski MISLEC, kajti : SLIKAJO SE NEKI NOVI HORIZONTI NAŠE PRIHODNOSTI . Za predsednika so me določili že v političnih šolah in moj volilni štab, ki zahteva od mene pred ...prikaži večmene pred volitvami brezpogojno prilizovanje ljudem. Nikoli še nisem z lastnim, produktivnim delom zaslužil pet para, nimam pojma, kaj bi bilo dobro za državo, še sanja se mi ne, kako vrniti delo sto tisoč brezposelnim, kam usmeriti gospodarstvo, da bo zacvetelo, kako spraviti državo na nemškofrancoski vlak, ampak prosil sem prijatelja Šrederja da me podpre in tudi prijateljico Kosor. Onadva imata v žepu strašne telefonske številke. Če skupaj zabluzimo, se bomo pa še za nekaj milijard zapufali, za tem stojim z osebno odgovornostjo.Vsekakor narod, glasujte za mene, če bi radi dosegli NEPREDSTAVLJIVO. ( še večjo umsko in materialno revščino – to pa ni moj komentar !. )

  • anonimni12 11:09 26.november 2012.

    ravno predsedniška funkcija mu je pisana nakozo, saj v nasem sistemu nima izvrsilne pac pa moralno dolznost miriti in usmerjati narod. Trenutni predsednik ni bil niti tok deca, da bi se opravicil tistim, ki jih je ponizal in uzalil - ...prikaži več vse skupaj je opraviceval s tem, da je bil narobe razumljen - men up!

  • dragec 09:20 26.november 2012.

    No, barbika bo verjetno začutil slast predsednika republike. Skrbi me, kaj bomo delali, ko bo Janša spravil Barbiko v obup, in ko bo spet objokan sporočil ljudstvu, da odstopa z mesta predsednika RS????