Pahor: Na mizi dva osnutka

Foto: Žurnal24 SDS je pohitela – osnutek predloga partnerstva za razvoj so Pahorju poslali že p
O osnutku besedila partnerstva za razvoj prvaki strank prvič prihodnjo sredo.
Oglej si celoten članek

Premier Borut Pahor je napovedal, da se bodo prihodnjo sredo na prvem sestanku za pripravo osnutka besedila sodelovanja vseh parlamentarnih strank sestali njihovi predsedniki.

Na mizi dva predloga
Pahorju so osnutek partnerstva že prejšnji teden poslali iz največje opozicijske stranke SDS. Včeraj pa so v drugi največji vladni stranki Zares opozicijski osnutek zavrnili. V Zaresu namreč menijo, da mora tak osnutek pripraviti koalicija.

Premier pa je danes napovedal, da bosta na mizi oba predloga. Pri tem je potrdil, da so se na sinočnjem srečanju predsednikov koalicijskih strank dogovorili, da bo koalicijski osnutek pripravil ravno predsednik Zaresa Gregor Golobič.

Partnerstvo le o kriznih temah
Pahor je še opozoril, da bo partnerstvo sklenjeno zgolj za teme, ki se tičejo reševanja gospodarske in finančne krize. Za reševanje ostalih odprtih vprašanj (Hrvaške, vojnih zakonov in pokrajin) bo Pahor skliceval posebne ad hoc sestanke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.