Slovenija
2 ogledov

Pahor: Na mizi dva osnutka

SDS je pohitela – osnutek predloga partnerstva za razvoj so Pahorju poslali že p Žurnal24 main
O osnutku besedila partnerstva za razvoj prvaki strank prvič prihodnjo sredo.

Premier Borut Pahor je napovedal, da se bodo prihodnjo sredo na prvem sestanku za pripravo osnutka besedila sodelovanja vseh parlamentarnih strank sestali njihovi predsedniki.

Na mizi dva predloga
Pahorju so osnutek partnerstva že prejšnji teden poslali iz največje opozicijske stranke SDS. Včeraj pa so v drugi največji vladni stranki Zares opozicijski osnutek zavrnili. V Zaresu namreč menijo, da mora tak osnutek pripraviti koalicija.

Premier pa je danes napovedal, da bosta na mizi oba predloga. Pri tem je potrdil, da so se na sinočnjem srečanju predsednikov koalicijskih strank dogovorili, da bo koalicijski osnutek pripravil ravno predsednik Zaresa Gregor Golobič.

Partnerstvo le o kriznih temah
Pahor je še opozoril, da bo partnerstvo sklenjeno zgolj za teme, ki se tičejo reševanja gospodarske in finančne krize. Za reševanje ostalih odprtih vprašanj (Hrvaške, vojnih zakonov in pokrajin) bo Pahor skliceval posebne ad hoc sestanke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.