Pahor ne bo pomagal gradbincem

Foto: Žurnal24 Pahor se je odločil sprejeti nasvet ministra Lahovnika in krize ne bo reševal se
Vlada ne bo sprejela posebnih ukrepov za pomoč gradbeništvu, ampak bo pomagala obetavnim podjetjem, je dejal premier Borut Pahor.
Oglej si celoten članek

Pahor je na srečanju z bančniki ugotovil tudi, da je problem likvidnosti tudi v prezadolženosti podjetij, ki da jih morajo lastniki dokapitalizirati. Količina posojil se po besedah predsednika uprave SID banke Sibila Svilana povečuje, in sicer hitreje kot rast bruto domačega proizvoda. Strinjali so se, da je težava v solventnosti podjetij, za katera morajo lastniki prevzeti odgovornost in jih dokapitalizirati.

"Če bi država pomagala podjetjem, ki so zadolžena in ki nimajo poslovnih ambicij oziroma zdravih jeder, bi metali denar davkoplačevalcev v vrečo brez dna," je po sestanku dejal Pahor. Na predlog gospodarskega ministra Mateja Lahovnika se je odločil, da vlada "krize ne bo reševala sektorsko".

Gradbeništvu lahko pomagajo predvsem nove investicije, meni premier, zato si želi čimprejšnjo določitev investicijske politike države. Pri tem, dodaja, bo treba dobiti tudi tuje vlagatelje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.