Slovenija
7 ogledov

Pahor ne bo pomagal gradbincem

Pahor se je odločil sprejeti nasvet ministra Lahovnika in krize ne bo reševal se Žurnal24 main
Vlada ne bo sprejela posebnih ukrepov za pomoč gradbeništvu, ampak bo pomagala obetavnim podjetjem, je dejal premier Borut Pahor.

Pahor je na srečanju z bančniki ugotovil tudi, da je problem likvidnosti tudi v prezadolženosti podjetij, ki da jih morajo lastniki dokapitalizirati. Količina posojil se po besedah predsednika uprave SID banke Sibila Svilana povečuje, in sicer hitreje kot rast bruto domačega proizvoda. Strinjali so se, da je težava v solventnosti podjetij, za katera morajo lastniki prevzeti odgovornost in jih dokapitalizirati.

"Če bi država pomagala podjetjem, ki so zadolžena in ki nimajo poslovnih ambicij oziroma zdravih jeder, bi metali denar davkoplačevalcev v vrečo brez dna," je po sestanku dejal Pahor. Na predlog gospodarskega ministra Mateja Lahovnika se je odločil, da vlada "krize ne bo reševala sektorsko".

Gradbeništvu lahko pomagajo predvsem nove investicije, meni premier, zato si želi čimprejšnjo določitev investicijske politike države. Pri tem, dodaja, bo treba dobiti tudi tuje vlagatelje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.