Pahor obdaroval Božička

Foto: Saša Despot Božiček in Pahor Foto: Saša Despot Božiček in Pahor Foto: Saša Despot Božiček in Pahor Foto: Saša Despot Božiček in Pahor Foto: Saša Despot Božiček in Pahor Foto: Saša Despot Božiček in Pahor Foto: Saša Despot Božiček in Pahor Foto: Saša Despot Božiček in Pahor Foto: Saša Despot Božiček in Pahor Foto: Saša Despot Božiček in Pahor
Ob letošnji 100-letnici neodvisnosti Finske je Ljubljano obiskal pravi Božiček.
Oglej si celoten članek

Božiček je s predsednikom Borutom Pahorjem obiskal otroke iz socialno ogroženih družin na drsališču Ledena fantazija na Kongresnem trgu. Predsednik je z otroki drsal, Božiček pa se je z njimi fotografiral.

Božiček je otrokom povedal, da je na Laponskem že nekaj časa zima in da tam že vsi smučajo in se drsajo. Zaželel jim je prijetno drsanje, hkrati pa jih je opozoril, da je do božiča le še dvajset dni in da morajo biti zato te dni zelo pridni. Božiček je opozoril tudi, "da bomo pravi duh Božiča lahko spoznali le, če bomo do drugih tako dobri, kot si želimo, da bi bili oni dobri do nas". "Svet bo tako veliko lepši," je poudaril Božiček.

V času svojega obiska v Sloveniji je Božiček obiskal tudi Družinski center Mala ulica. Pisma otrok je od nedelje sprejemal v svojo hotelsko sobo, otroci pa so jih lahko oddali tudi na finskem prostoru na Sila bazarju, ki je potekal v nedeljo.

Foto: Saša Despot Božiček in Pahor

Božička sta sprejela tudi ljubljanski župan Zoran Janković in predsednik republike Borut Pahor. Pahor je povedal, da je morda prvi predsednik, ki je Božička tudi obdaroval. Podaril mu je namreč vrečo sladkarij. Namen obiska najbolj znanega predstavnika decembrskih praznikov je sicer krepitev slovensko-finskih odnosov in obeležitev letošnje 100-letnice neodvisnosti Finske, so sporočili s Finskega veleposlaništva v Sloveniji.

Joulupukki, kot Božičku pravijo na Finskem, je doma na gori po imenu Uho - ki je tudi v obliki ušesa, zaradi česar lahko sliši želje otrok z vsega sveta. Zima pa je v Božičkovem domačem kraju precej neizprosna. Na Laponskem imajo namreč temperature okoli -15 stopinj Celzija, zgodi pa se tudi, da padejo do -40 stopinj Celzija, so še sporočili z veleposlaništva.

Komentar Instagram kraljestvo prve dame

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:17 5. December 2017.

    Borut, prosim, NE!!! Ne smešite se več ... Ste predsednik DRŽAVE, ne razreda v vrtcu!

  • 10:16 5. December 2017.

    NO COMMENT .....................

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.