Pahor poudarja, da je ponosen Slovenec

Foto: Twitter @BorutPahor
Foto: Twitter @BorutPahor
Pahor je prepričan, da so ljudje razumeli bostvo njegovega dela.
Oglej si celoten članek

Aktualni predsednik republike Borut Pahor je vložil kandidaturo za predsedniške volitve. "Že v tem mandatu sem ves čas verjel v dialog, se trudil za povezovanje v močno skupnost in bil privržen spravi. Sem ponosen Slovenec, privržen Evropejec, naklonjen mirnemu reševanju vseh sporov," je dejal.

Čuti, da ima podporo med ljudmi, kar mu ti izkazuje ob obiskih številnih prireditev. Čeprav se ljudje s kakšno njegovo odločitvijo niso strinjali, pa so razumeli bistvo njegovega dela, je poudaril. Na vprašanje, ali pričakuje zmago v prvem krogu volitev, odgovarja, da je to odvisno od volivcev, ima pa dober občutek.

Znan datum volitev Predsedniške volitve 2017 bodo ...

Njegova naloga pa je, da prepriča ljudi, tudi tiste, ki odobravajo njegovo delo, da to pokažejo tudi z odhodom na volišča. Glede protikandidatov pa poudarja, da ne kandidira proti drugim tekmecem, pač pa za svojo vizijo vodenja države v naslednjih petih letih.

Ključna naloga je krepitev politične stabilnosti

Navedel je tudi nekatera vprašanja, ki bodo bistvena v prihodnjih petih letih. Pahor je še vedno prepričan, da je treba nadaljevati spravni proces, zelo pomembno pa bo tudi ohranjanje politične stabilnosti. Kot eno ključnih nalog predsednika republike Pahor namreč vidi to, da s svojimi ravnanji in izjavami krepi politično stabilnost ter ne vnaša dodatnih političnih tveganj v delo vlade, parlamenta in drugih vej oblasti.

Ob vložitvi kandidature ga je spremljala številčna delegacija, v kateri je bil tudi predsednik SD Dejan Židan. Sam Pahorja vidi kot nekoga, ki skrbi za to, da se v Sloveniji povečuje složnost, hkrati pa samozavestno nastopa v mednarodni skupnosti. "Takšnega predsednika Socialni demokrati želimo tudi v drugem mandatu," je dejal predsednik stranke, ki je podprla njegovo kandidaturo.

Lestvica Marjan Šarec prvič na lestvico in takoj za Pahorja

Aktualni predsednik republike je četrti kandidat, ki je vložil kandidaturo za oktobrske volitve. Pred njim so to že storili predsednica NSi Ljudmila Novak, kamniški župan Marjan Šarec in ministrica za izobraževanje Maja Makovec Brenčič. Državna volilna komisija je njihove kandidature že potrdila.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 17:06 20. September 2017.

    Verjetno si ti JOŽKO med njimi,kajti do 1991 si bil Jožko,ko pa so Marijini dečki dvignili glave in zamenjali svoje …

  • 16:54 20. September 2017.

    Barabe se ga bojijo ?

  • 14:34 20. September 2017.

    Kakšne vloge še Pahor ni igral ? Poštenjaka v državi poštenih in pridnih ljudi ! Dol z njim .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.