Slovenija
17841 ogledov

Marjan Šarec prvič na lestvico in takoj za Pahorja

Borut Pahor Saša Despot
Tako kot vse mesece v zadnjem letu je na vrhu z 18,6-odstotno podporo opozicijska SDS, ki je tokrat po anketi Dela povečala prednost pred zasledovalci na šest odstotnih točk.

Sledi SD, ki je rezultat izboljšala za dve odstotni točki in ima 12,5-odstotno podporo, na tretjem mestu je SMC, ki bi jo volilo devet odstotkov vprašanih, piše Delo.

Sledita Levica s 7,7-odstotno podporo in NSi, ki si je v primerjavi z avgustom tudi povečala podporo za dve odstotni točki na 7,3 odstotka.

Marjan Šarec na lestvico priljubljenih takoj za Pahorjem

Pretres na barometru priljubljenosti politikov je povzročila uvrstitev Marjana Šarca na lestvico, piše Delo. Avgusta so ga anketiranci izbrali kot tistega, ki se jim zdi primeren za ocenjevanje, in takoj ko se je pojavil na seznamu politikov, se je zavihtel pod sam vrh ter se uvrstil tik za Borutom Pahorjem.

Borut Pahor zbira podpise v Kamniku, obišče ga Marjan Šarec | Avtor: youtube/kamnik info youtube/kamnik info
Za njima se zvrsti tradicionalen seznam politikov od Violete Bulc do predzadnjega Matjaža Hanžka. Zmago Jelinčič in Janez Janša, ki sta se uvrstila za njim, se z lestvice poslavljata. Prihodnji mesec se na barometer vračata Zoran Janković in Alenka Bratušek.

Borut Pahor zbira podpise v Kamniku, obišče ga Marjan Šarec Nerodno Slovenija Pahor prišel zbirat podpise pod okno protikandidata

Spletno in telefonsko anketo je za uredništvo Dela med 31. avgustom in 7. septembrom na reprezentativnem vzorcu 1009 odraslih državljanov opravil oddelek za tržne raziskave Delo Stik.

V parlament bi prišla Nobena stranka

V parlament, če bi bile volitve v nedeljo, bi se uvrstili še stranka DeSUS (pet odstotkov) in neobstoječa stranka, ki jo v anketi vodijo pod oznako nobena, ko anketiranci izjavijo, da ne bi volili nobene od strank.

Med zunajparlamentarnimi strankami, blizu praga za vstop v državni zbor, sta SLS in tudi stranka Zeleni Slovenije - dosegli sta 2,8- oziroma 2,7-odstotno podporo. Stranka Gibanje za otroke in družine ima po tokratni anketi nižjo podporo (1,7 odstotka). Volitev se ne bi udeležilo 10,9 odstotka vprašanih, katero drugo stranko bi jih volilo 9,7 odstotka, 6,7 odstotka pa je neopredeljenih.

Zadovoljstvo z delom vlade se v primerjavi z avgustom ni bistveno spremenilo, prisodili so ji srednjo oceno 2,58. Kot pozitivno ga ocenjuje dobrih 13 odstotkov anketiranih, negativno pa 43 odstotkov. Srednja ocena dela državnega zbora pa je 2,52 in je nekoliko boljša kot mesec prej.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 16
  • radivoj76 23:30 03.oktober 2017.

    Vsi še imajo staro šolsko izobrazbo tako,da se še en čas ne bo dosti izboljšalo stanje.

  • Tupamaros 12:10 11.september 2017.

    Pri nas je vse mogoče. Le v politiki nič dobrega.

  • Avatar krojac
    krojac 12:05 11.september 2017.

    Zaradi te novice sem tudi sam v ŠOKU,ne vem kako bom preživel.