Pahor: To bi lahko imelo usodne posledice

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Predsednik države Borut Pahor meni, da ima Slovenija veliko priložnost, da se izvleče iz te krize bolje razvita, kot je v njo prišla, a je hkrati soočena z veliko nevarnostjo.
Oglej si celoten članek

Predsednik države Borut Pahor je v pogovoru za oddajo Fokus na Pop TV spregovoril o trenutni situaciji v državi. Poudaril je, da se je vlada dobro soočila z epidemijo novega koronavirusa. Zdaj je nastopil čas, ko se mora slovenska politika osredotočiti na recesijo, v katero gre cel svet. 

Pomembno je, da koalicija in opozicija pri tem sodelujeta. "Razhajanje med vlado in opozicijo je vse globlje. Če se bo tako razhajanje nadaljevalo, potrebnega sodelovanja ne bo. To bo imelo lahko usodne posledice tudi za atmosfero v državi, ki bo odrinila na stran tudi strokovno javnost, ki ne bo več pripravljena, tako kot je zdaj, pomagati vladi pri pametnih rešitvah," je v pogovoru za Pop TV dejal Pahor. "Slovenija ima veliko priložnost, da se izvleče iz te krize bolje razvita, kot je v njo zaradi koronavirusa prišla. Ima pa tudi zelo veliko nevarnost, da se zaradi političnih delitev, kreganja, ki ni konstruktivno, duhovi tako razidejo, da praktično ukrepanje ne bo več mogoče." 

Vse v politiki je pozval, da se vzdržijo izjav ali ravnanj, ki bi jih kdo lahko razumel kot sovražne ali nestrpne. Po njegovem mnenju je zdaj čas za razumevanje, medsebojno spoštovanje in za to, da prisluhnemo in damo priložnost tistim, ki imajo zamisli. Čas je dragocen in treba se je osredotočiti na krizo. 

Pahor je poudaril, da se je treba pogovarjati. "Obsojeni smo eden na drugega. Upam, da bo vlada skupaj z opozicijo šla skozi to krizo, da ne bomo priča padcu vlade ali predčasnim volitvam," je dejal in dodal, da je pripravljen pomagati. Zaupanje v politiko se rahlja, kar vidi kot zelo slab znak. Njegova glavna skrb je zdaj pomanjkanje enotnosti, saj nam le enotnim lahko hitro se izvleči iz krize. 

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 22

  • 07:10 25. Maj 2020.

    bravo g.predsednik. imamo veliko srečo, da imamo na tem mestu državnika, ki ne vzpodbuja dodatnega deljenja ljudi in so mu …

  • 06:15 25. Maj 2020.

    [ ... največja politična odgovornost pa je na vladi Boruta Pahorja in takratnima ministroma Francu Križaniču in Mateju Lahovniku. https://www.dnevnik.si/1042818043 …

  • 05:24 25. Maj 2020.

    Dokler ne bo spremembe volilnega sistema, kjer kriminalci nimajo pravice volit, biti izvoljeni ter jim je po prestani kazni za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.