Pahor z Dimičevo še sestankuje

Foto: Žurnal24 null
Premier Borut Pahor se po odstopu vodje svojega kabineta Simone Dimic z njo še vedno sestaja. Vzrok: številne odprte zadeve, ki so ostale nedorečene po njenem odstopu.
Oglej si celoten članek

"Premier je in bo kot vedno ohranjal stike tudi z nekdanjimi sodelavci," so v kabinetu predsednika vlade za časnik Finance pojasnili tri novembrske sestanke premierja s Simono Dimic.

Pahor se je tako z Dimičevo "zaradi številnih odprtih zadev, ki so ostale nedorečene po odstopu vodje kabineta" sestal prvega novembra v svojem kabinetu, nato na osebnem klepetu petega novembra, prav tako v kabinetu, in nazadnje še 23. novembra na klepetu in kosilu v gostilni As.

V časniku ob tem pojasnjujejo, da je po njihovem mnenju pravica javnosti do obveščenosti o tem, da se predsednik vlade srečuje z osebo, ki se izmika sodelovanju z državnimi organi, nad pravico do zasebnosti Simone Dimic.

Tako Pahor kot Dimičeva sta ob začetku afere zagotavljala polno sodelovanje s pristojnimi organi. 24. novembra pa se Dimičeva ni udeležila zaslišanja na protikorupcijski komisiji, češ da se ni dolžna izpovedati zoper samo sebe in da tudi ni več zaposlena v javnem sektorju. Prek odvetnika Petra Čeferina je namesto tega sprožila postopke na ustavnem sodišču zoper omenjeno komisijo.

Dimičeva se je sicer s Pahorjem sestala le dan pred zaslišanjem pred protikorupcijsko komisijo, to je 23. novembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.