Slovenija
15 ogledov

Pahor z Dimičevo še sestankuje

null Žurnal24 main
Premier Borut Pahor se po odstopu vodje svojega kabineta Simone Dimic z njo še vedno sestaja. Vzrok: številne odprte zadeve, ki so ostale nedorečene po njenem odstopu.

"Premier je in bo kot vedno ohranjal stike tudi z nekdanjimi sodelavci," so v kabinetu predsednika vlade za časnik Finance pojasnili tri novembrske sestanke premierja s Simono Dimic.

Pahor se je tako z Dimičevo "zaradi številnih odprtih zadev, ki so ostale nedorečene po odstopu vodje kabineta" sestal prvega novembra v svojem kabinetu, nato na osebnem klepetu petega novembra, prav tako v kabinetu, in nazadnje še 23. novembra na klepetu in kosilu v gostilni As.

V časniku ob tem pojasnjujejo, da je po njihovem mnenju pravica javnosti do obveščenosti o tem, da se predsednik vlade srečuje z osebo, ki se izmika sodelovanju z državnimi organi, nad pravico do zasebnosti Simone Dimic.

Tako Pahor kot Dimičeva sta ob začetku afere zagotavljala polno sodelovanje s pristojnimi organi. 24. novembra pa se Dimičeva ni udeležila zaslišanja na protikorupcijski komisiji, češ da se ni dolžna izpovedati zoper samo sebe in da tudi ni več zaposlena v javnem sektorju. Prek odvetnika Petra Čeferina je namesto tega sprožila postopke na ustavnem sodišču zoper omenjeno komisijo.

Dimičeva se je sicer s Pahorjem sestala le dan pred zaslišanjem pred protikorupcijsko komisijo, to je 23. novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.