Pahor zadovoljen z delom Zalarja

Foto: Žurnal24 Odnosi med Brezigarjevo in Zalarjem so se po spomladanskem sporu glede zakonitos
Premier Pahor je zadovoljen z delom pravosodnega ministra Aleša Zalarja in si ne želi, da bi odstopil. Koalicija lahko po njegovem mandat uspešno spelje do konca.
Oglej si celoten članek

Premier Borut Pahor ne vidi razlogov, da bi zaradi svojih izjav po včerajšnji seji vlade, ko je dejal, da ga Zalarjevi argumenti proti generalni državni tožilki Barbari Brezigar niso prepričali, prišlo do resne koalicijske krize.

"Preden bi govoril o tem, kako bom skušal znova sestaviti vlado, se bom raje posvetil temu, da bi obdržal sedanjo, ker se mi zdi, da je v dobri politični kondiciji," je dejal.

Kot je premier poudaril, odločitev vlade, da v presojo ustavnemu sodišču pošlje zakon o državnem tožilstvu, ni bila odločitev proti ministru Zalarju, ter je dodal, da uživa njegovo podporo.

V pogovoru za POP TV je povedal, da si ne želi, da bi Zalar odstopil. Ocenjuje namreč, da z ministrom lahko še sodeluje, zato ga bo, če mu bo ta ponudil svoj odstop, skušal prepričati, da je to slaba odločitev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.