Slovenija
39 ogledov

Pahor zadovoljen z delom Zalarja

Odnosi med Brezigarjevo in Zalarjem so se po spomladanskem sporu glede zakonitos Žurnal24 main
Premier Pahor je zadovoljen z delom pravosodnega ministra Aleša Zalarja in si ne želi, da bi odstopil. Koalicija lahko po njegovem mandat uspešno spelje do konca.

Premier Borut Pahor ne vidi razlogov, da bi zaradi svojih izjav po včerajšnji seji vlade, ko je dejal, da ga Zalarjevi argumenti proti generalni državni tožilki Barbari Brezigar niso prepričali, prišlo do resne koalicijske krize.

"Preden bi govoril o tem, kako bom skušal znova sestaviti vlado, se bom raje posvetil temu, da bi obdržal sedanjo, ker se mi zdi, da je v dobri politični kondiciji," je dejal.

Kot je premier poudaril, odločitev vlade, da v presojo ustavnemu sodišču pošlje zakon o državnem tožilstvu, ni bila odločitev proti ministru Zalarju, ter je dodal, da uživa njegovo podporo.

V pogovoru za POP TV je povedal, da si ne želi, da bi Zalar odstopil. Ocenjuje namreč, da z ministrom lahko še sodeluje, zato ga bo, če mu bo ta ponudil svoj odstop, skušal prepričati, da je to slaba odločitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.