Pahorju, Hojsu in Toninu se lahko smeji

Foto: Saša Despot ogled vojaških sil na meji s Hrvaško Foto: Saša Despot ogled vojaških sil na meji s Hrvaško Foto: Saša Despot ogled vojaških sil na meji s Hrvaško Foto: Saša Despot ogled vojaških sil na meji s Hrvaško
Okrožno državno tožilstvo v Novem mestu je zavrglo kazensko ovadbo, ki jo je zoper predsednika države Boruta Pahorja, obrambnega ministra Mateja Tonina in notranjega ministra Aleša Hojsa vložila Socialistične partije Slovenije (SPS) zoper, poroča Delo.
Oglej si celoten članek

Omenjeni politiki so se s svojim spremstvom konec aprila ob Kolpi brez predpisane varnostne razdalje sprehajali ob južni meji.

V ovadbi jim je SPS očitala storitev kaznivega dejanja, ker so se ob ogledu južne državne meje zadrževali v skupini, ki je štela več kot pet oseb, med seboj pa niso imeli primerne varnostne razdalje, kakor jo določa predpis.

Srečko Hočevar, višji državni tožilec in vodja novomeškega okrožnega državnega tožilstva, je za delo pojasnil, da naznanjeno dejanje ni kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti.

Foto: Saša Despot ogled vojaških sil na meji s Hrvaško

Hočevar dodaja, da samo to dejstvo, ki je nedvoumno razvidno iz objavljenih fotografij, ne zadostuje kot dokaz, da naj bi ovadeni storili kaznivo dejanje.

"Ovadenim ni mogoče očitati, da naj bi z neravnanjem po odloku povzročili, da se je koronavirus razširil oziroma naj bi povzročili konkretno nevarnost (ne potencialno ali abstraktno), da bi se nalezljiva bolezen lahko razširila,“ je za Delo še povedal Hočevar.

Foto: Saša Despot ogled vojaških sil na meji s Hrvaško

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 27

  • 13:45 13. Maj 2020.

    Sodnija je itak v kurcu,torej nič novega.......

  • 17:42 12. Maj 2020.

    prvovrstna informacija za nekaj bolnikov, da lahko komentirate in si delite +25. lahko bi hodili bolj narazen ok se strinjam, …

  • 17:25 12. Maj 2020.

    In belcki,preberite,jaj pomeni : odlok - pravno formalno namrec. Potem pa blebecite. Dokler pa ste toliko nepismeni,neizobrazeni in nerazgledani,vam pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.