Slovenija
4755 ogledov

Pahorju, Hojsu in Toninu se lahko smeji

ogled vojaških sil na meji s Hrvaško
1/4
Saša Despot
Okrožno državno tožilstvo v Novem mestu je zavrglo kazensko ovadbo, ki jo je zoper predsednika države Boruta Pahorja, obrambnega ministra Mateja Tonina in notranjega ministra Aleša Hojsa vložila Socialistične partije Slovenije (SPS) zoper, poroča Delo.

Omenjeni politiki so se s svojim spremstvom konec aprila ob Kolpi brez predpisane varnostne razdalje sprehajali ob južni meji.

V ovadbi jim je SPS očitala storitev kaznivega dejanja, ker so se ob ogledu južne državne meje zadrževali v skupini, ki je štela več kot pet oseb, med seboj pa niso imeli primerne varnostne razdalje, kakor jo določa predpis.

Srečko Hočevar, višji državni tožilec in vodja novomeškega okrožnega državnega tožilstva, je za delo pojasnil, da naznanjeno dejanje ni kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti.

ogled vojaških sil na meji s Hrvaško | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Hočevar dodaja, da samo to dejstvo, ki je nedvoumno razvidno iz objavljenih fotografij, ne zadostuje kot dokaz, da naj bi ovadeni storili kaznivo dejanje.

"Ovadenim ni mogoče očitati, da naj bi z neravnanjem po odloku povzročili, da se je koronavirus razširil oziroma naj bi povzročili konkretno nevarnost (ne potencialno ali abstraktno), da bi se nalezljiva bolezen lahko razširila,“ je za Delo še povedal Hočevar.

ogled vojaških sil na meji s Hrvaško | Avtor: Saša Despot Saša Despot

 

Komentarjev 27
  • fasader56 13:45 13.maj 2020.

    Sodnija je itak v kurcu,torej nič novega.......

  • e7a577d9a0a94365773a47e8a9a19dab1b01c855 17:42 12.maj 2020.

    prvovrstna informacija za nekaj bolnikov, da lahko komentirate in si delite +25. lahko bi hodili bolj narazen ok se strinjam, da pa se iz tega dela senzacija in da se zaradi tega toži predsednika države je pa možno samo v ...prikaži več slo. In to je za vas diktatura? in ker je predsednik države 1x recimo hodil v manjši skupini, lahko sedaj naslednjih 10 let vsakdo krši, kar mu paše. res ste popolni bedniki.

  • Avatar ovca
    ovca 17:25 12.maj 2020.

    In belcki,preberite,jaj pomeni : odlok - pravno formalno namrec. Potem pa blebecite. Dokler pa ste toliko nepismeni,neizobrazeni in nerazgledani,vam pa RES NI POMOCI! IN NE ENACITE PREKRSKA IN ODLOKA.