Paloma z novim prokuristom

Foto: Žurnal24 Novega prokurista Bojana Rajtmajerja že čaka delo.
Paloma ima novega prokurista. Nadzorni svet je na seji na to mesto imenoval Bojana Rajtmajerja, ki je že bil kandidat za prokurista, a ga takratni nadzorni svet ni potrdil.
Oglej si celoten članek
Bojana Rajtmajerja in upravo je nadzorni svet Palome zadolžil, naj angažirata odvetniško družbo iz Maribora, da opravi pravni pregled poslovanja. Iz poročila revizorske hiše Ernst & Young namreč izhajajo indici kršitve postopkov in predpisov.

Nadzorniki tako tudi niso podprli predloga obeh delavskih predstavnikov v nadzornem svetu Palome o odločanju o odpoklicu aktualne uprave. Predstavnikoma tako ni ostalo drugega, kot da podpreta sklep o imenovanju prokurista, ki bo tako omejil pristojnosti obeh članov uprave.

Nadzorni svet se je seznanil tudi s predloženim elaboratom uprave o dokapitalizaciji družbe ter upravo in prokurista zadolžil, da ga nemudoma posredujeta največjima delničarjema družbe. Od njiju pa pričakujejo razjasnitev stališč glede pripravljenosti na sodelovanje pri predlagani dokapitalizaciji.

Novi nadzorni svet tovarne Paloma je bil imenovan na skupščini v začetku maja. Predseduje mu Krešo Šavrič, njegov namestnik pa je Simon Černetič.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.