Pametni telefoni prvič prehiteli "neumne"

Foto: Nokia
Foto: Nokia
Zdi se, da so že večno z nami, a dejansko je pravi razmah pametnih telefonov nastal šele leta 2007 s prihodom prve generacije iphonea. Letos pa je bil presežen nov mejnik, saj so pametni telefoni po prodaji prvič presegli svoje "neumne" brate.
Oglej si celoten članek

Podatki raziskovalne družbe IDC kažejo, da je bilo v prvem letošnjem tromesečju od 418,6 milijona dostavljenih telefonov 51,6 odstotka takšnih, ki se uvrščajo v razred "pametnih".

Po vsem svetu je bilo tako v tem času dostavljenih kar 216 milijonov pametnih telefonov, kar je 41-odstotni skok v primerjavi z enakim obdobjem lani, poroča USA Today.

"Dnevi, ko smo telefone primarno rabili le za telefoniranje in pošiljanje SMS sporočil, se hitro oddaljujejo," pravi Kevin Restivo, analitik pri IDC. "Uporabniki želijo v svojih žepih nositi računalnike," pojasnjuje spremembo v miselnosti.

Samsung je med proizvajalci ohranil vlogo največjega, saj je v prvih treh mesecih zasedel kar 32,7 odstotka trga pametnih telefonov. Apple mu sledi s 17,3 odstotka, LG pa je že daleč zadaj na tretjem mestu.

Ravno danes se v Sloveniji pričenja prodaja aparata samsung galaxy IV, ki je po mnenju mnogih najbolj izpopolnjeni pametni telefon doslej. Med drugim je mogoče premikanje po zaslonu nadzirati kar z gibanjem oči.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:27 27. April 2013.

    "pametni" telefoni my ass, vse je odvisno od lastnika. Sicer pa vse lepo in prav, ampak s to opeko telefonirat …

  • 13:30 27. April 2013.

    Ja kar kdo potrebuje....sam raje vse to podelam na PCju, vsaj vidim normlno. Saj tudi vključim net ali wifi, samo …

  • 13:19 27. April 2013.

    No jaz svoj Android telefon (Huawei) uporabljam za gmail, koledar, google-dokumente in pregledovanje pdfov - in vse je tako lepo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.