Parkirnino v Ljubljani bo treba plačevati dlje

Foto: Anže Petkovšek Parkomat
Ljubljanski župan Zoran Janković bo podaljšal čas, ko je treba plačevati parkirnino
Oglej si celoten članek

Predvidoma sredi februarja bodo v Ljubljani podaljšali čas, ko je treba plačevati parkirnino. Zdaj je treba parkirnino v coni 1 (širše središče mesta) plačevati od osmih naprej, po novem pa bo treba parkirnino plačati že od sedmih zjutraj.

Kdor živi v centru in nima dovolilnice ter se z avtom v službo odpravi po sedmih uri zjutraj, bo moral še pred zajtrkom do parkomata. Parkomati namreč ne omogočajo plačila vnaprej za naslednje jutro, je pa možno parkirnino od doma plačati s poslanim SMS sporočilom.

Ob sobotah zdaj plačljivih pet ur, po novem osem

Ob sobotah bo treba po novem parkirnino plačevati od sedmih zjutraj do treh popoldan, to je tri ure na dan več kot doslej, ko je parkirnino treba plačevati od osmih do enih.

"Predlog je oblikovan na pobudo stanovalcev oziroma imetnikov dovolilnic za parkiranje na teh območjih, katerim bi s tem omogočili, da bi lažje prišli do prostega parkirnega mesta," so na Mestni občini Ljubljana zapisali v predlogu odredbe.

Morda to velja za soboto popoldan, med sedmo in osmo uro zjutraj pa najbrž ni prav veliko stanovalcev z dovolilnicami, ki krožijo po mestu in iščejo parkirno mesto. Se bo pa poleg tega, kot je poročal časopis Dnevnik, v občinsko blagajno zaradi sprememb nateklo pol milijona evrov več denarja.

V conah 2 in 3 je sicer že zdaj parkirnino treba plačevati od sedmih zjutraj, ob sobotah pa je ni treba plačevati. 

Predlog sprememb bo 29. januarja obravnaval mestni svet, če jih bo potrdil, bodo začele veljati 15. dan po objavi v uradnem listu. Predloge sprememb lahko najdete tukaj.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 21:44 13. Januar 2018.

    jankovič je edini,ki kaj naredi za ljubljano

  • mp5
    21:19 13. Januar 2018.

    Mark035 je ziher PR z MOL-a.

  • 20:30 13. Januar 2018.

    Čisto nihče iz Ljubljane se ne pritožuje nad županom, ker župan Janković dela in živi za Ljubljano. Pritožujejo se samo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.