Pavček pokopal družbo, upnike zastopa njegov sin

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Peter Pavček sedi v upniškem odboru Skupine Viator & Vektor, ki ga vodi njegov oče. Imenovalo ga je okrožno sodišče.
Oglej si celoten članek

Okrožno sodišče v Ljubljani je v upniški odbor med drugim imenovalo podjetje Petin, ki ima v lasti 38,9 odstotka Skupine Viator & Vektor. Edini lastnik Petrina je Zdenko Pavček, vodi pa ga njegov sin Peter, piše Dnevnik.si. Skupina upnikom dolguje 229 milijonov evrov, v prisilni poravnavi pa obljublja 30-milijonsko dokapitalizacijo in visoke iztržke od prodaje odvisnih družb in nepremičnin.

Dvomi v uspeh načrta prisilne poravnave

Viator & Vektor navadnim upnikom ponuja 50-odstotno poplačilo obveznosti v prihodnjih štirih letih. Za poplačilo ločitvenih upnikov in polovice terjatev navadnih upnikov bi moral zbrati vsaj 160 milijonov evrov, a poznavalci dvomijo, da bo to uspelo. Med drugim v družbi ponovno napovedujejo dokapitalizacijo, ki so jo neuspešno napovedovali že lani. Kdo bi dokapitaliziral, ne navaja niti dokumentacija, ki jo je objavilo sodišče. "Bodoče napovedi vključujejo tudi negotove predpostavke o bodočih dogodkih in ukrepih poslovodstva, ki se ne bodo nujno zgodili," dvomi celo pooblaščena ocenjevalka vrednosti podjetij Vera Menard in dodaja: "Verjetno je, da bodo dejanski izidi drugačni od napovedi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 09:53 19. Februar 2012.

    vse take firme je treba pokopati saj predstavljajo čisto suženjstvo v 21 stoletju in so obraz -izraz politike države in …

  • 09:36 19. Februar 2012.

    ja zbuditi se je treba...Slovenija kot država in poštenost te države je le na tej stopnji ki je vidiš! To …

  • 14:05 18. Februar 2012.

    hahaha ... carsko ... teli pa tovšakova bi lahko napisal knjigo "ABC lopovstva" :D :D :D

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.