Slovenija
139 ogledov

Pavček pokopal družbo, upnike zastopa njegov sin

Zdenko Pavček. (Foto: Mediaspeed) Žurnal24 main
Peter Pavček sedi v upniškem odboru Skupine Viator & Vektor, ki ga vodi njegov oče. Imenovalo ga je okrožno sodišče.

Okrožno sodišče v Ljubljani je v upniški odbor med drugim imenovalo podjetje Petin, ki ima v lasti 38,9 odstotka Skupine Viator & Vektor. Edini lastnik Petrina je Zdenko Pavček, vodi pa ga njegov sin Peter, piše Dnevnik.si. Skupina upnikom dolguje 229 milijonov evrov, v prisilni poravnavi pa obljublja 30-milijonsko dokapitalizacijo in visoke iztržke od prodaje odvisnih družb in nepremičnin.

Dvomi v uspeh načrta prisilne poravnave

Viator & Vektor navadnim upnikom ponuja 50-odstotno poplačilo obveznosti v prihodnjih štirih letih. Za poplačilo ločitvenih upnikov in polovice terjatev navadnih upnikov bi moral zbrati vsaj 160 milijonov evrov, a poznavalci dvomijo, da bo to uspelo. Med drugim v družbi ponovno napovedujejo dokapitalizacijo, ki so jo neuspešno napovedovali že lani. Kdo bi dokapitaliziral, ne navaja niti dokumentacija, ki jo je objavilo sodišče. "Bodoče napovedi vključujejo tudi negotove predpostavke o bodočih dogodkih in ukrepih poslovodstva, ki se ne bodo nujno zgodili," dvomi celo pooblaščena ocenjevalka vrednosti podjetij Vera Menard in dodaja: "Verjetno je, da bodo dejanski izidi drugačni od napovedi.

Komentarjev 6
  • privat 09:53 19.februar 2012.

    vse take firme je treba pokopati saj predstavljajo čisto suženjstvo v 21 stoletju in so obraz -izraz politike države in te družbe v svetu! Hvala Pavček za lepo človeško potezo...drugo je pa kriminal,ki ga je treba preganjati,samo kako ,kje pa ...prikaži več kdo je vprašanje??Policijo vemo da imamo samo za CPP in nič več..imamo pa tudi našo SOVO,FBI..ki pa nevem zakaj se jih sploh plačuje??Mogoče za nadziranje pijancev,ciganov??

  • privat 09:36 19.februar 2012.

    ja zbuditi se je treba...Slovenija kot država in poštenost te države je le na tej stopnji ki je vidiš! To je le nek del balkana ,čeprav mi želimo nekaj bolj civiliziranega se enostavno ne da ! Počakajmo prvo leto Janšo ...prikaži več ,da vidimo do kje lahko pride še jeza in to je to! Korupcija ,kriminal in taka po kriminalna početja nas bo spremljala celo življenje ,ker enostavno slovenska opica je prišla le do te stopnje evolucije...no vseeno vsaj ta opica ne ubija ,ne posiljuje ...

  • Armando YuhuuXyz 14:05 18.februar 2012.

    hahaha ... carsko ... teli pa tovšakova bi lahko napisal knjigo "ABC lopovstva" :D :D :D