Slovenija
47 ogledov

“Sklenil pogodbo s seboj?”

Protestni shod delavcev Viator & Vectorja. Iztok Golob
Viator & Vektor Logistika. Protestniki niso pričakali ne direktorja ne pojasnil.

“Država bi morala preveriti, kako lahko nekdo na lokaciji podjetja, za katero je podan predlog za stečaj, ustanavlja novo podjetje,” je dejal Boris Jelovčan, član izvršnega odbora sindikata prometa in zvez. “Zahtevamo pojasnila,” je na protestnem shodu včeraj pred prostori družbe Viator & Vektor in novega podjetja Transturist vzklikalo več deset zaposlenih.

“Kako je lahko direktor Logistike Bojan Novak najel prostore podjetja? Je sklepal pogodbo kar sam s sabo oziroma s kom je pogodbo podpisal Andrej Leben, direktor novoustanovljenega Transturista?” je spraševal sindikalist Jelovčan. Ustreznih odgovorov ni prejel.

Novak je sicer obljubil, da se bo z delavci srečal, pa ga ob napovedani uri ni bilo. Sprejel jih je le Leben. “Dosegli nismo nič. Smo pa teh obljub in izigravanj navajeni. Ne vem, zakaj se Novak skriva, če nima nič za bregom,” je po srečanju dejal Jelovčan.

Nadaljevali bi shode

"Vsakemu vozniku so brez odpravnin dolžni od pet do sedem tisoč evrov. Dohodka nimamo nobenega. Lahko bi dali odpoved iz krivdnih razlogov, ampak ne bi bili upravičeni do nadomestila iz jamstvenega sklada,” je položaj opisoval Jelovčan.

“Povrnejo naj nam, kar so dolžni,” je dejal. Kako naprej, ne ve. “Fantje bi nadaljevali shode. Morda bi šli kar v Ljubljano. Enkrat se bosta Novak ali Pavček (Zdenko, direktor Viatorja & Vektorja, op. p.) morala pojaviti,” je sklenil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.