Pavček prihaja na obisk v Maribor

Foto: Žurnal24 “Pričakujemo, da nam bo povedal, ali so našli strateškega partnerja in kako napr
TVM. Predsednik uprave V&V prihaja z novicami. Ali so dobre ali slabe, bodo zaposleni izvedeli v sredo.
Oglej si celoten članek

“Zdenko Pavček je za danes napovedal obisk v Tovarni vozil Maribor (TVM). Podal naj bi nam neke odgovore. Kakšne, v torek ni želel razkriti,” je dejal Franjo Trojner, predsednik stavkovnega odbora TVM, kjer stavka poteka že 13. dan. Zdenko Pavček, predsednik uprave Skupine Viator & Vektor (V&V), je bil tudi za Žurnal24 redkobeseden. Dejal je le, da nam bo o usodi tovarne več povedal v sredo, in potrdil obisk.

Proizvodnja stoji
Lastnik TVM, Skupina V&V, že dalj časa išče strateškega partnerja za to mariborsko tovarno, za katero je Pavček večkrat poudaril, da ima potencial in za nekaj let vnaprej razprodano proizvodnjo. Marca 2008 je TVM podpisala pogodbo v vrednosti 25 milijonov evrov s korporacijo Al Amad, da bo v prihodnjih petih letih v Savdsko Arabijo prodala sto nizkopodnih avtobusov. A proizvodnja že skoraj ves mesec stoji, ker TVM pestijo likvidnostne težave, saj nima sredstev za nakup materiala. Pavček je odgovore o usodi podjetja zaposlenim, ko so bili prejšnji teden na protestu v Ljubljani, obljubil za ta teden.

Novembrske plače še ni
Čeprav je uprava TVM zaposlenim namignila, da bodo preostanek novembrske plače prejeli včeraj, se to ni zgodilo. “Mogoče dobimo preostanek izplačan danes. K stavkovnim zahtevam pa smo dodali še izplačilo decembrske plače, ki je zapadla v torek,” je dodal Trojner.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.