Slovenija
1 ogledov

Pavček prihaja na obisk v Maribor

“Pričakujemo, da nam bo povedal, ali so našli strateškega partnerja in kako napr Žurnal24 main
TVM. Predsednik uprave V&V prihaja z novicami. Ali so dobre ali slabe, bodo zaposleni izvedeli v sredo.

“Zdenko Pavček je za danes napovedal obisk v Tovarni vozil Maribor (TVM). Podal naj bi nam neke odgovore. Kakšne, v torek ni želel razkriti,” je dejal Franjo Trojner, predsednik stavkovnega odbora TVM, kjer stavka poteka že 13. dan. Zdenko Pavček, predsednik uprave Skupine Viator & Vektor (V&V), je bil tudi za Žurnal24 redkobeseden. Dejal je le, da nam bo o usodi tovarne več povedal v sredo, in potrdil obisk.

Proizvodnja stoji
Lastnik TVM, Skupina V&V, že dalj časa išče strateškega partnerja za to mariborsko tovarno, za katero je Pavček večkrat poudaril, da ima potencial in za nekaj let vnaprej razprodano proizvodnjo. Marca 2008 je TVM podpisala pogodbo v vrednosti 25 milijonov evrov s korporacijo Al Amad, da bo v prihodnjih petih letih v Savdsko Arabijo prodala sto nizkopodnih avtobusov. A proizvodnja že skoraj ves mesec stoji, ker TVM pestijo likvidnostne težave, saj nima sredstev za nakup materiala. Pavček je odgovore o usodi podjetja zaposlenim, ko so bili prejšnji teden na protestu v Ljubljani, obljubil za ta teden.

Novembrske plače še ni
Čeprav je uprava TVM zaposlenim namignila, da bodo preostanek novembrske plače prejeli včeraj, se to ni zgodilo. “Mogoče dobimo preostanek izplačan danes. K stavkovnim zahtevam pa smo dodali še izplačilo decembrske plače, ki je zapadla v torek,” je dodal Trojner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.