Pavziranje ali absolvent, oboje nič več

Sklad. Šos in Dos sta poslance pozvala, naj za dijake iz ogroženih družin prispevajo del svoje plače.
Oglej si celoten članek

Varčevanje. Z uveljavitvijo zakona o uravnoteženju javnih financ se bo spremenil čas trajanja statusa študenta, ki bo odslej trajal največ toliko kot študijski program in eno dodatno leto. To pomeni, da po novem ne bo več možno eno leto pavzirati ali pa se prepisati, nato pa imeti status študenta še v času absolventskega staža. Poleg tega Zoisovi štipendisti iz socialno šibkejših družin ne bodo več prejemali dodatka k štipendiji, zmanjšano pa bo tudi državno financiranje Študentske organizacije Slovenije (Šos).

“Z vlado smo dosegli dogovor, da se za obe stopnji bolonjskega študija ne uvedejo šolnine za redne študente, nespremenjena pa ostaja tudi subvencija za študente, ki bivajo pri zasebnikih,” je pogajalske dosežke izpostavil predsednik Šosa Mitja Urbanc.

Predsednik Dijaške organizacije Slovenije (DOS) Mitja Lešnik pa je opozoril na vse slabši materialni položaj dijakov in njihovih staršev. Dos in Šos sta zato ustanovila sklad za dijake iz socialno šibkejših družin in poslance pozvala, naj vanj prispevajo odstotek svoje plače.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:27 6. Junij 2012.

    Pavziranje je eno (nimaš statusa študenta), ponavljanje je drugo (obdržiš status).

  • 09:40 6. Junij 2012.

    Ni namesto besede "pavzirati" beseda "ponavljati"?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.