Pazite, če najdete USB-ključek

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V primeru, da pred stanovanjem ali podjetjem, v katerem ste zaposleni, najdete USB-ključek, dobro premislite, ali ga boste priključili na računalnik. Lahko se namreč zgodi, da za njim stojijo hekerji.
Oglej si celoten članek

Slednji so namreč na parkirišče pred nizozemskim podjetjem DSM vrgli več USB-ključkov in upali, da jih bodo vzeli tamkajšnji zaposleni. Želeli so namreč priti do njihovih zaupnih podatkov (uporabniška imena in gesla).

Na ključek so tako namestili poseben programček, ki bi se aktiviral v trenutku, ko bi ga žrtev priključila na računalnik. Pridobljene podatke pa bi program samodejno poslal hekerju.

Tamkajšnji časnik The Limburher poroča, da hekerjem napad ni uspel. Imeli so namreč smolo, saj je ključek našel eden izmed zaposlenih, ki dela na informacijskem oddelku. Ta je seveda po pregledu vsebine na napravi odkril škodljivi program. Tako so lahko še pravočasno opozorili druge najditelje USB-ključkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • zic
    14:27 11. Julij 2012.

    bkle ene!?

  • 14:02 11. Julij 2012.

    zakaj ga jaz nikoli ne dobim? nujno bi rabil še kakšnega velikega vsaj 2GB :P<br /><br />pa prosim za vsaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.