Slovenija
477 ogledov

Pazite, če najdete USB-ključek

USB ključ Shutterstock
V primeru, da pred stanovanjem ali podjetjem, v katerem ste zaposleni, najdete USB-ključek, dobro premislite, ali ga boste priključili na računalnik. Lahko se namreč zgodi, da za njim stojijo hekerji.

Slednji so namreč na parkirišče pred nizozemskim podjetjem DSM vrgli več USB-ključkov in upali, da jih bodo vzeli tamkajšnji zaposleni. Želeli so namreč priti do njihovih zaupnih podatkov (uporabniška imena in gesla).

Na ključek so tako namestili poseben programček, ki bi se aktiviral v trenutku, ko bi ga žrtev priključila na računalnik. Pridobljene podatke pa bi program samodejno poslal hekerju.

Tamkajšnji časnik The Limburher poroča, da hekerjem napad ni uspel. Imeli so namreč smolo, saj je ključek našel eden izmed zaposlenih, ki dela na informacijskem oddelku. Ta je seveda po pregledu vsebine na napravi odkril škodljivi program. Tako so lahko še pravočasno opozorili druge najditelje USB-ključkov.

Komentarjev 2
  • zic 14:27 11.julij 2012.

    bkle ene!?

  • wolfyy 14:02 11.julij 2012.

    zakaj ga jaz nikoli ne dobim? nujno bi rabil še kakšnega velikega vsaj 2GB :Ppa prosim za vsaj 2 virusa, da bom vedel od koga je in se ne bom trudil vračat zadeve :)