Pazite, kje v Ljubljani pustite motor

Foto: Bralec
Foto: Bralka
"Ljubljanski redarji že na delu," je spodnjo sliko iz pomladne Ljubljane pospremil bralec. Preverili smo, kakšna pravila veljajo za parkiranje skuterjev in drugih motornih koles v prestolnici.
Oglej si celoten članek

"Določila 65. člena zakona o pravilih cestnega prometa veljajo za vsa vozila, kar pomeni, da pravila ravnanja pri parkiranju veljajo tudi za skuterje in druga motorna kolesa," so nam na poizvedbo, ali pri parkiranju skuterjev v Ljubljani veljajo enake kazni kot pri parkiranju vozil, sporočili iz ljubljanskega mestnega redarstva.

Skuter oziroma motorno kolo vam lahko tudi priklenejo z lisicami. Redar priklenitev lisic odredi za vozilo, "ki je nepravilno parkirano, a ne izpolnjuje pogojev za odstranitev vozila, parkirano v nasprotju s prometno ureditvijo, parkirano, a zanj ni plačana predpisana parkirnina, ali nepravilno parkirano tako, da izpolnjuje pogoje za odvoz s pajkom, a ga tehnično ni mogoče odpeljati."

V spodnji tabeli si lahko ogledate, kje lahko svoj motor pustite na zato namenjenih mestih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 23:35 3. April 2012.

    Tolkle motorjev , kot je našteto na razpolago tu za parkiranje, se v trstu ma Miramarski cesti poleti zbere pred …

  • 07:21 31. Marec 2012.

    Kazni ni napisala policija, ampak JANKOVIĆEVI ŠERIFI. Policija ima modre kuverte.

  • 11:31 30. Marec 2012.

    hahaha čist presran..kot GOLOB! trenerkarji smo zakon!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.