Slovenija > Jaz poročam
315 ogledov

Pazite, kje v Ljubljani pustite motor

Obvestilo redarstva na skuterjih Bralka
"Ljubljanski redarji že na delu," je spodnjo sliko iz pomladne Ljubljane pospremil bralec. Preverili smo, kakšna pravila veljajo za parkiranje skuterjev in drugih motornih koles v prestolnici.

"Določila 65. člena zakona o pravilih cestnega prometa veljajo za vsa vozila, kar pomeni, da pravila ravnanja pri parkiranju veljajo tudi za skuterje in druga motorna kolesa," so nam na poizvedbo, ali pri parkiranju skuterjev v Ljubljani veljajo enake kazni kot pri parkiranju vozil, sporočili iz ljubljanskega mestnega redarstva.

Skuter oziroma motorno kolo vam lahko tudi priklenejo z lisicami. Redar priklenitev lisic odredi za vozilo, "ki je nepravilno parkirano, a ne izpolnjuje pogojev za odstranitev vozila, parkirano v nasprotju s prometno ureditvijo, parkirano, a zanj ni plačana predpisana parkirnina, ali nepravilno parkirano tako, da izpolnjuje pogoje za odvoz s pajkom, a ga tehnično ni mogoče odpeljati."

V spodnji tabeli si lahko ogledate, kje lahko svoj motor pustite na zato namenjenih mestih.

Komentarjev 18
  • Žurnalček 23:35 03.april 2012.

    Tolkle motorjev , kot je našteto na razpolago tu za parkiranje, se v trstu ma Miramarski cesti poleti zbere pred semaforjem na enem križišču !!

  • juventus1897 07:21 31.marec 2012.

    Kazni ni napisala policija, ampak JANKOVIĆEVI ŠERIFI. Policija ima modre kuverte.

  • Sam Pejmo 11:31 30.marec 2012.

    hahaha čist presran..kot GOLOB! trenerkarji smo zakon!