Pazite se goljufov!

Foto: Žurnal24 (Foto: iStockphoto)
Murskosoboški policisti opozarjajo na večje število tatvin, ko storilci pod pretvezo prodaje različnih predmetov zamotijo osebo, vstopijo v stanovanje in kradejo.
Oglej si celoten članek

S Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da so policisti v zadnjem času obravnavali več tatvin, kjer storilci pod pretvezo prodaje različnih artiklov na domu, zbiranja odpadnega železa ali na drug  podoben način vzpostavijo stik z oškodovancem.

Pred kratkim se je stanovalki z Jesenic neznanec predstavil kot prodajalec zdravil. Prosil jo je, ali gre lahko v toaletne prostore in medtem stopil tudi v otroško sobo. Več v članku.

Osebo zamotijo
Osebo po obisku zamotijo in zaradi nepazljivosti oškodovanca vstopijo v stanovanje. Najpogosteje iz stanovanj ukradejo denar ali zlatnino, so še sporočili murskosoboški policisti.

Oškodovanci šele po odhodu storilcev ugotovijo, da so bili okradeni. Policija zato svetuje, da ste v stikih s takšnimi osebami posebej pazljivi, predvsem pa jih ne spuščajte v stanovanje brez nadzora.

Preberite tudi, kako je goljuf s pretvezo menjal ključavnico in oškodoval starejšo Mariborčanko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.