Slovenija
15 ogledov

Pazite se goljufov!

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Murskosoboški policisti opozarjajo na večje število tatvin, ko storilci pod pretvezo prodaje različnih predmetov zamotijo osebo, vstopijo v stanovanje in kradejo.

S Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da so policisti v zadnjem času obravnavali več tatvin, kjer storilci pod pretvezo prodaje različnih artiklov na domu, zbiranja odpadnega železa ali na drug  podoben način vzpostavijo stik z oškodovancem.

Pred kratkim se je stanovalki z Jesenic neznanec predstavil kot prodajalec zdravil. Prosil jo je, ali gre lahko v toaletne prostore in medtem stopil tudi v otroško sobo. Več v članku.

Osebo zamotijo
Osebo po obisku zamotijo in zaradi nepazljivosti oškodovanca vstopijo v stanovanje. Najpogosteje iz stanovanj ukradejo denar ali zlatnino, so še sporočili murskosoboški policisti.

Oškodovanci šele po odhodu storilcev ugotovijo, da so bili okradeni. Policija zato svetuje, da ste v stikih s takšnimi osebami posebej pazljivi, predvsem pa jih ne spuščajte v stanovanje brez nadzora.

Preberite tudi, kako je goljuf s pretvezo menjal ključavnico in oškodoval starejšo Mariborčanko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.