Pazljivo! V SMS-klub se lahko včlanite, ne da bi vedeli

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Če odgovorite na oglasno SMS-sporočilo, se lahko nevede včlanite v klub oziroma naročite plačljive vsebine.
Oglej si celoten članek

Agencija za pošto in elektronske komunikacije RS (Apek) uporabnike mobilnih telefonov opozarja na nov način prijave v SMS-klube. Ta poteka tako, da ponudnik na telefonsko številko pošlje SMS-sporočilo, prejemnik pa se že z odgovorom nanj (nevede) včlani v SMS-klub oz. naroči plačljive vsebine.

Ker je članstvo v SMS-klubih povezano z večjimi računi za mobilno telefonijo, Apek uporabnike opozarja na previdnost, saj se v takšne klube lahko včlanijo, ne da bi se tega zavedali.

Lahko pričakujete višje račune

SMS-klubi so oblika neposrednega trženja, ki poteka prek plačljivih SMS-sporočil. Tega pa se uporabniki lahko sploh ne zavedajo, saj oglaševalci podatke o plačljivosti sporočil pogosto zapišejo zgolj v drobni tisk oz. na drug spletni naslov. Več o SMS-klubih je mogoče prebrati na povezavi: http://www.apek.si/opozorilo-sms-klubi.

Če se nočete včlaniti, ne odgovarjajte

Tistim, ki se v SMS-klub ne želijo včlaniti, v agenciji svetujejo, naj ne odgovarjajo na sporočila, ki jih prejmejo z neznanih številk. Prav tako naj ne odgovarjajo na sporočila, katerih vsebina jim ni jasna. Neželenim vsebinam pa se lahko izognejo tudi tako, da pri svojem ponudniku telefonskih storitev podajo vlogo za zaporo klicev na številke, ki so namenjene komercialni rabi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:59 25. April 2013.

    te SMS klube bi bilo treba prepovedat. Z zavajanjem te včlanijo v svoj klub, kar se mene tiče je to …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.