Perne: Selitev ni kaprica

Foto: Žurnal24 Župan Damijan Perne bi imel v mestni hiši svojo pisarno, vendar mora prej rešiti
Kranjski župan Damijan Perne je še med volitvami napovedal, da bo prenovil mestno hišo in v njej uredil pisarno, ter tako poskušal prispevati k oživljanju mestnega jedra.
Oglej si celoten članek

Mestna občina Kranj bo za obnovo mestne hiše v naslednjih dveh letih namenila 170 tisoč evrov. Opozicijski svetnik Stane Boštjančič meni, da je strošek nepotreben, selitev pa v nasprotju s statutom. “V statutu piše, da je sedež v občinski stavbi,”  je povedal Stane Boštjsnčič.

Denar gre za obnovo
Perne je opozoril, da sedeža občine ne nameravajo seliti, ampak želijo zgolj urediti ustrezne pisarne. Poudaril je tudi, da obnova ni županova selitvena kaprica. “Potrebna je zaradi vztrajnega nagibanja stolpa z uro, zaradi nagriženega ostrešja,” meni Perne.

Boštjančiča ni prepričal
“Obnova je eno, selitev drugo. Urejati poslovne prostore v muzeju je fi nančno drago,” trdi Boštjančič. Dvomi tudi, da bo mestno jedro s prihodom župana kaj bolj oživelo.

Sedež ni kar tako
Boštjančič se boji, da bi selitev županov po občini postala stalna praksa. “Po tej logiki se lahko vsak župan po svoje izmišljuje, kje bo imel pisarno. Občina in župan sta za mene eno. Tam, kjer je občina, mora biti župan,” vztraja Stane. Perne vztraja, da ureditev nekaj pisarn ne bi smela biti problematična. Dela, med katerimi je ureditev ogrevanja, naj bi se začela še letos.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.