Slovenija
3 ogledov

Perne: Selitev ni kaprica

Župan Damijan Perne bi imel v mestni hiši svojo pisarno, vendar mora prej rešiti Žurnal24 main
Kranjski župan Damijan Perne je še med volitvami napovedal, da bo prenovil mestno hišo in v njej uredil pisarno, ter tako poskušal prispevati k oživljanju mestnega jedra.

Mestna občina Kranj bo za obnovo mestne hiše v naslednjih dveh letih namenila 170 tisoč evrov. Opozicijski svetnik Stane Boštjančič meni, da je strošek nepotreben, selitev pa v nasprotju s statutom. “V statutu piše, da je sedež v občinski stavbi,”  je povedal Stane Boštjsnčič.

Denar gre za obnovo
Perne je opozoril, da sedeža občine ne nameravajo seliti, ampak želijo zgolj urediti ustrezne pisarne. Poudaril je tudi, da obnova ni županova selitvena kaprica. “Potrebna je zaradi vztrajnega nagibanja stolpa z uro, zaradi nagriženega ostrešja,” meni Perne.

Boštjančiča ni prepričal
“Obnova je eno, selitev drugo. Urejati poslovne prostore v muzeju je fi nančno drago,” trdi Boštjančič. Dvomi tudi, da bo mestno jedro s prihodom župana kaj bolj oživelo.

Sedež ni kar tako
Boštjančič se boji, da bi selitev županov po občini postala stalna praksa. “Po tej logiki se lahko vsak župan po svoje izmišljuje, kje bo imel pisarno. Občina in župan sta za mene eno. Tam, kjer je občina, mora biti župan,” vztraja Stane. Perne vztraja, da ureditev nekaj pisarn ne bi smela biti problematična. Dela, med katerimi je ureditev ogrevanja, naj bi se začela še letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.