Pes ga je zagrabil in ni izpustil

Foto: Profimedia
Popustil je šele, ko so po mimoidoči po njem udarili s kladivom.
Oglej si celoten članek

Zasavski spletni portal ZON poroča, da je na Cesti padlih borcev v Hrastniku pes okoli 16. ure napadel mimoidočega. Ob dogodku so posredovali tudi policisti in reševalci. 

"Po prvih zbranih obvestilih je znano, da je pes napadel občana, ki je takrat mimo hiše lastnika psa sprehajal svojega psa," je pojasnila Maja Ciperle Adlešič s PU Ljubljana. "Pes je oškodovanca huje poškodoval.

Napad so poskušali preprečiti oz. odvrniti mimoidoči občani, vendar je bil pes ves čas agresiven. "Ob posredovanju policistov na kraju so policisti za odvrnitev napada uporabili strelno orožje in psa pokončali," je še pojasnila Adlešičeva. "Poškodovani moški je bil s kraja odpeljan v splošno bolnišnico v Trbovljah, kjer mu nudijo zdravniško pomoč."
 

Pokončali 71-letnico Tragedija na Dolenjskem: "Vemo, kako ti psi vlečejo, trgajo!"

Intervju Pri krdelu ni popuščanja in gledanja skozi prste

Pes, ki je napadel mimoidočega, naj bi bil po navedbah portala stafordski terier. "Svoje žrtve ni hotel spustiti iz svojih čeljusti, zato so ljudje, ki so žrtvi priskočili na pomoč, po njem udrihali z vejami in na koncu s kladivom," poroča Zon.si. "Pes je končno popustil prijem in pobegnil na domače dvorišče."

Na kraj dogodka so nato prispeli policisti, ki so psa ustrelili, očividci pa so nudili prvo pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev. 

Po usodnem napadu Psi pokončali 71-letnico, nekateri zdaj spet pri lastnikih

Portal še poroča, da naj bi zaradi napada psa že večkrat prijavili lastnika. Policija primer še preiskuje.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 08:36 4. November 2017.

    Po moje je problem tudi v pogriženem lastniku,saj je ob napadu psa na svojega psa le tega verjetno zaradi zaščite …

  • 06:07 4. November 2017.

    Nevarni lastnik ima nevarnega psa!

  • 22:38 3. November 2017.

    Ali se je komentatorju ljubodoma odtrgalo in zmešalo v glavi? Pa še slovensko ne zna.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.