Slovenija > Črna kronika
12581 ogledov

Pes ga je zagrabil in ni izpustil

Stafordski terier
Popustil je šele, ko so po mimoidoči po njem udarili s kladivom.

Zasavski spletni portal ZON poroča, da je na Cesti padlih borcev v Hrastniku pes okoli 16. ure napadel mimoidočega. Ob dogodku so posredovali tudi policisti in reševalci. 

"Po prvih zbranih obvestilih je znano, da je pes napadel občana, ki je takrat mimo hiše lastnika psa sprehajal svojega psa," je pojasnila Maja Ciperle Adlešič s PU Ljubljana. "Pes je oškodovanca huje poškodoval.

Napad so poskušali preprečiti oz. odvrniti mimoidoči občani, vendar je bil pes ves čas agresiven. "Ob posredovanju policistov na kraju so policisti za odvrnitev napada uporabili strelno orožje in psa pokončali," je še pojasnila Adlešičeva. "Poškodovani moški je bil s kraja odpeljan v splošno bolnišnico v Trbovljah, kjer mu nudijo zdravniško pomoč."
 

Pes z nagobčnikom Pokončali 71-letnico Vizita za živali Tragedija na Dolenjskem: "Vemo, kako ti psi vlečejo, trgajo!" Ameriški pit bull terier Intervju Vizita za živali Pri krdelu ni popuščanja in gledanja skozi prste

Pes, ki je napadel mimoidočega, naj bi bil po navedbah portala stafordski terier. "Svoje žrtve ni hotel spustiti iz svojih čeljusti, zato so ljudje, ki so žrtvi priskočili na pomoč, po njem udrihali z vejami in na koncu s kladivom," poroča Zon.si. "Pes je končno popustil prijem in pobegnil na domače dvorišče."

Na kraj dogodka so nato prispeli policisti, ki so psa ustrelili, očividci pa so nudili prvo pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev. 

Ameriški pit bull terier Po usodnem napadu Slovenija Psi pokončali 71-letnico, nekateri zdaj spet pri lastnikih

Portal še poroča, da naj bi zaradi napada psa že večkrat prijavili lastnika. Policija primer še preiskuje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 08:36 04.november 2017.

    Po moje je problem tudi v pogriženem lastniku,saj je ob napadu psa na svojega psa le tega verjetno zaradi zaščite dvignil v naročje,kar pa unga norega psa ni ustavilo in je pogrizel v glavnem človeka pes pa ni utrpel kakšne ...prikaži več škode??Samo ugibam,ker sem sam doživel nekaj podobnega samo ne s tole pasmo ampak z nemškim boxerjem,ki pa je bil lepo vzgojen,moj pes pa se je vedno narašal nad večjimi psi,bevskal in težil.

  • pravapot 06:07 04.november 2017.

    Nevarni lastnik ima nevarnega psa!

  • borut54 22:38 03.november 2017.

    Ali se je komentatorju ljubodoma odtrgalo in zmešalo v glavi? Pa še slovensko ne zna.