Pesimistični, a zadovoljni

Foto: Žurnal24 ''S svojim življenjem je zadovoljnih 86 odstotkov Slovencev,'' pravi Tina Vončin
Eurobarometer. Zaupanje v vlado glede ukrepov proti krizi je na zadnjem mestu.
Oglej si celoten članek

Kar 80 odstotkov Slovencev meni, da je gospodarski položaj slab, samo 20 odstotkov jih meni, da je dober, je pokazala najnovejša raziskava slovenskega in javnega mnenja v EU. Za primerjavo – v Luksemburgu 77 odstotkov anketirancev gospodarski položaj ocenjuje kot dober. Kar 91 odstotkov Slovencev meni, da je stanje na področju zaposlovanja slabo, da je dobro, je odgovorilo le osem odstotkov od 1.015 anketirancev.

Opazna razlika od prejšnjega merjenja razpoloženja v Sloveniji je, da se je delež Slovencev, ki menijo, da je stanje evropskega gospodarstva dobro, zmanjšal; medtem ko so v drugih evropskih državah boljšega mnenja o kondiciji evropskega gospodarstva; 23 odstotkov Slovencev meni, da je stanje svetovne ekonomije dobro, 75 odstotkov pa da je slabo. Slovenci menijo, da sta proti posledicam finančne in gospodarske krize najuspešneje sposobni ukrepati skupina G20 in EU, sledijo Monetarni denarni sklad in ZDA.

Zaupanje v vlado ostaja na zadnjem mestu, navaja Eurobarometer.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.