Slovenija
1 ogledov

Pesimistični, a zadovoljni

''S svojim življenjem je zadovoljnih 86 odstotkov Slovencev,'' pravi Tina Vončin Žurnal24 main
Eurobarometer. Zaupanje v vlado glede ukrepov proti krizi je na zadnjem mestu.

Kar 80 odstotkov Slovencev meni, da je gospodarski položaj slab, samo 20 odstotkov jih meni, da je dober, je pokazala najnovejša raziskava slovenskega in javnega mnenja v EU. Za primerjavo – v Luksemburgu 77 odstotkov anketirancev gospodarski položaj ocenjuje kot dober. Kar 91 odstotkov Slovencev meni, da je stanje na področju zaposlovanja slabo, da je dobro, je odgovorilo le osem odstotkov od 1.015 anketirancev.

Opazna razlika od prejšnjega merjenja razpoloženja v Sloveniji je, da se je delež Slovencev, ki menijo, da je stanje evropskega gospodarstva dobro, zmanjšal; medtem ko so v drugih evropskih državah boljšega mnenja o kondiciji evropskega gospodarstva; 23 odstotkov Slovencev meni, da je stanje svetovne ekonomije dobro, 75 odstotkov pa da je slabo. Slovenci menijo, da sta proti posledicam finančne in gospodarske krize najuspešneje sposobni ukrepati skupina G20 in EU, sledijo Monetarni denarni sklad in ZDA.

Zaupanje v vlado ostaja na zadnjem mestu, navaja Eurobarometer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.