Peško na prehodu zbil do smrti

Foto: Žurnal24
Kranjska policija je sporočila, da je teden dni po nesreči v Kranju, ko je 21-letni voznik zbil 70-letno peško, slednja zaradi poškodb umrla. Cesto je prečkala na prehodu za pešce.
Oglej si celoten članek

Prejšnji petek, 26. marca, je v Kranju prišlo do prometne nesreče med voznikom osebnega avtomobila in peško.

21-letni Kranjčan je vozil po Likozarjevi ulici v naselju Kranj iz smeri Jezerske ceste v smeri Župančičeve ulice. Voznik se je z vozilom pripeljal v križišče, kjer je na vozišču zaznamovan prehod za pešce, označen s prometnim znakom in talnimi označbami.

Voznik je pripeljal s preveliko hitrostjo; ko je z njegove leve strani pravilno prečkala cesto 70-letna peška, svojega vozila ni mogel ustaviti. Z levimi sprednjimi vrati je na zaznamovanem prehodu za pešce trčil v gospo. Po trčenju je vzvratno padla na vozišče, kjer je obležala.

Usodne poškodbe
Na kraju prometne nesreče je prvo pomoč peški nudila dežurna zdravnica iz kranjskega zdravstvenega doma, nato pa so jo odpeljali v ljubljanski klinični center. Policisti so od tam prejeli obvestilo, da je za posledicami nesreče umrla.

Zoper voznika osebnega avtomobila bodo napisali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Kranju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.