Slovenija
18 ogledov

Peško na prehodu zbil do smrti

Žurnal24 main
Kranjska policija je sporočila, da je teden dni po nesreči v Kranju, ko je 21-letni voznik zbil 70-letno peško, slednja zaradi poškodb umrla. Cesto je prečkala na prehodu za pešce.

Prejšnji petek, 26. marca, je v Kranju prišlo do prometne nesreče med voznikom osebnega avtomobila in peško.

21-letni Kranjčan je vozil po Likozarjevi ulici v naselju Kranj iz smeri Jezerske ceste v smeri Župančičeve ulice. Voznik se je z vozilom pripeljal v križišče, kjer je na vozišču zaznamovan prehod za pešce, označen s prometnim znakom in talnimi označbami.

Voznik je pripeljal s preveliko hitrostjo; ko je z njegove leve strani pravilno prečkala cesto 70-letna peška, svojega vozila ni mogel ustaviti. Z levimi sprednjimi vrati je na zaznamovanem prehodu za pešce trčil v gospo. Po trčenju je vzvratno padla na vozišče, kjer je obležala.

Usodne poškodbe
Na kraju prometne nesreče je prvo pomoč peški nudila dežurna zdravnica iz kranjskega zdravstvenega doma, nato pa so jo odpeljali v ljubljanski klinični center. Policisti so od tam prejeli obvestilo, da je za posledicami nesreče umrla.

Zoper voznika osebnega avtomobila bodo napisali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Kranju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.