Peško vrglo čez pokrov, voznik odpeljal

Foto: PU Kranj
Foto: PU Kranj
Na Bleiweisovi cesti v Kranju se je zgodila prometna nesreča s pobegom.
Oglej si celoten članek

Nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve dijakinji, se je zgodila okoli 6.50 na prehodu za pešce. "Eno je oplazil, druga pa je preko pokrova motorja padla po vozišču. Voznik ali voznica je peljala iz smeri Zavarovalnice Triglav proti glavni avtobusni postaji v Kranju," so zjutraj sporočili s PU Kranj. Peška, ki je padla preko pokrova motorja, je lažje poškodovana.

Policisti so na podlagi informacij ljudi izsledili voznika, ke po nesreči s kraja odpeljal. Proti mlajšemu vozniku poteka postopek zaradi povzročitve prometne nesreče in suma kaznivega dejanja zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči. Preizkus alkoholiziranosti je bil negativen. 

Policisti opozarjajo na upoštevanje prometnih pravil in voznike pozivajo, naj pešcev ne spregledajo in naj jim omogočijo varno prečkanje ceste. Najbolj kritičen čas je zjutraj, ko šolarji prihajajo v šole, in popoldan, ko se vračajo domov po šolskih poteh. 

Pešci sami naj poskrbijo, da bodo vidni in naj pri prečkanju ceste tudi sami spremljajo ravnanja voznika. "Če se voznik prehodu približuje z nezmanjšano hitrostjo, je verjetno, da se ne bo ustavil in da je pešca spregledal. Razlog za to je običajno hitenje, telefon, radio, misli drugje itd. Pazite, prosimo," pozivajo policisti.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.