Slovenija > Črna kronika
309 ogledov

Peško vrglo čez pokrov, voznik odpeljal

prometna nesreča Kranj prehod za pešce PU Kranj
Na Bleiweisovi cesti v Kranju se je zgodila prometna nesreča s pobegom.

Nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve dijakinji, se je zgodila okoli 6.50 na prehodu za pešce. "Eno je oplazil, druga pa je preko pokrova motorja padla po vozišču. Voznik ali voznica je peljala iz smeri Zavarovalnice Triglav proti glavni avtobusni postaji v Kranju," so zjutraj sporočili s PU Kranj. Peška, ki je padla preko pokrova motorja, je lažje poškodovana.

Policisti so na podlagi informacij ljudi izsledili voznika, ke po nesreči s kraja odpeljal. Proti mlajšemu vozniku poteka postopek zaradi povzročitve prometne nesreče in suma kaznivega dejanja zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči. Preizkus alkoholiziranosti je bil negativen. 

Policisti opozarjajo na upoštevanje prometnih pravil in voznike pozivajo, naj pešcev ne spregledajo in naj jim omogočijo varno prečkanje ceste. Najbolj kritičen čas je zjutraj, ko šolarji prihajajo v šole, in popoldan, ko se vračajo domov po šolskih poteh. 

Pešci sami naj poskrbijo, da bodo vidni in naj pri prečkanju ceste tudi sami spremljajo ravnanja voznika. "Če se voznik prehodu približuje z nezmanjšano hitrostjo, je verjetno, da se ne bo ustavil in da je pešca spregledal. Razlog za to je običajno hitenje, telefon, radio, misli drugje itd. Pazite, prosimo," pozivajo policisti.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.