Peterleta postavili na tretje mesto

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Stranke se pripravljajo na volitve v Evropski parlament. Prve odločitve že padajo.
Oglej si celoten članek

V Novi Sloveniji (NSi) so tako za nosilko liste postavili Ljudmilo Novak. Izvršilni odbor stranke je na tajnih volitvah določil naslednji vrstni red na listi: Ljudmila Novak, Jožef Horvat, Lojze Peterle, Iva Dimic, Mojca Erjavec in Katja Berk Bevc. 

Lojze Peterle se bo tako po treh mandatih evropskega poslanca za mesto v parlamentu potegoval s tretjega mesta na listi. 

Predsednik stranke Matej Tonin je pred časom napovedal, da bo dodal še dva kandidata iz civilne družbe, a njuni imeni še nista znani. Kot možni kandidat se sicer omenja nekdanji šolski minister Žiga Turk. 

Vajgl ne gre več v boj

Ivo Vajgl (Alde/DeSUS) ne bo kandidiral na majskih volitvah, kljub temu da je veljal za najverjetnejšega nosilca liste stranke DeSUS. Prvič je bil izvoljen leta 2009 na listi stranke Zares, drugič pa leta 2014 na listi DeSUS. 

Koga bodo v stranki DeSUS uvrstili na kandidatno listo, še ni znano. V sredo bodo zasedali člani izvršnega odbora in sveta stranke. 

Volitve v Evropski parlament bodo 26. maja. Kandidature lahko predlagajo politične stranke in volivci. Vložiti jih bo mogoče do 26. aprila. Na listi je lahko največ osem kandidatov. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 16:01 26. Februar 2019.

    Naj gre v penzijo, saj si je v teh letih dobro nagrbuzil. Naj malo igra orglice še sebi v veselje.

  • 13:39 26. Februar 2019.

    Peterle je zaigral svojo igro na orglice .....ostalo je krivda zablojenega ljudstva ,ki je nasedel katoliški "RESNICI" .

  • 08:50 26. Februar 2019.

    Peterle Tretji-kako dobro zveni,skoraj tako kot njegova večletna plača v EU parlamentu...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.