Petino zamudnin razdelijo med zaposlene

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Skoraj sto tisočakov, ki so se v proračun ljubljanske mestne knjižnice nakapljali z zamudninami, je vodstvo razdelilo med zaposlene v obliki dodatka na uspešnost.
Oglej si celoten članek

Dobrih 390 tisoč evrov je Mestna knjižnica Ljubljana (MKL) lani zaslužila z zamudninami, le 50 tisočakov več se je v njihov proračun nakapljalo s članarinami.

Foto: Žurnal24 grafika knjižnica

Knjižnica je petino zneska, ki so jim ga z zamudninami plačali člani, razdelila med 220 zaposlenih. Nekaj manj kot 95 tisočakov so v celem letu namenili za dodatek na delovno uspešnost – vsak od zaposlenih je torej prejel 430 evrov.

"Ker nam financerji ne pokrijejo vseh stroškov delovanja knjižnice, jih delno pokrivamo iz lastnih sredstev," pojasnjujejo v MKL. Večino tega denarja zberejo z zamudninami in članarinami.

 

Z zamudninami in članarinami do desetine proračuna

Zamudnine in članarine so v lanskem proračuni MKL predstavljale dobro desetino vseh prihodkov. Knjižnica se sicer pretežno financira s prispevkom ljubljanske občine in prispevki nekaterih okoliških občin, nekaj primakneta tudi ministrstvi za kulturno in šolstvo. 

"Sicer zaposleni lahko občasno prejmejo tudi dodatek za povečan obseg dela. Povprečno mesečno izplačilo tega dodatka na zaposlenega je bilo lani 21,85 evra. Ta dodatek pa se ne izplačuje iz lastnih sredstev," dodajajo v MKL.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.